Competitie

Bij Bc Schipluiden spelen we verschillende competities gedurende het seizoen.

In het najaar wordt er door de senioren bondscompetitie gespeeld, Hierbij wordt gespeeld met mix-teams en heren teams.
De jeugd begint later in het seizoen met de 1e fase van de 2-fase competitie.
Vervolgens spelen de senioren de voorjaarscompetitie. Deze worden gespeeld in de vorm vrouwencompetitie, herencompetitie en gemengd dubbel competitie.
Tegelijkertijd met de voorjaarscompetitie van de senioren spelen ook de Jeugdleden competitie. Dit doen zij op eigen niveau ingedeeld in leeftijdsklasse.

Seizoen 2022, 2022/2023

In dit seizoen zijn er verschillende competities gespeeld, namelijk;

Vrouwen/ Heren/ Jeugd competitie 2022:
In het voorjaar van seizoen 2022 is er vrouwencompetitie gespeeld door één team. Deze dames werden ingedeeld in de B-divisie. Er was ook een herenteam in de B-divisie. En er waren 2 jeugdteams die competitie speelden. Een jongensteam U15 en een opstapteam U11/U13. De wedstrijden waren altijd gezellig en sportief. Het was een heel mooi seizoen want alle teams wisten kampioen te worden. Dit werd uiteraard gevierd met een mooie gezamenlijke afsluiting.

Mix / Heren/ Jeugd competitie 2022/2023:
Er wordt bij BC Schipluiden ook altijd mixcompetitie gespeeld. De najaars competitie wordt dit seizoen gespeeld door een mix-team en een herenteam. Het mix-team speelt in de vijfde divisie en het mannenteam speelt; mannen veer 2. Beide teams doen het goed en de wedstrijden zijn vaak erg spannend! Er hangt altijd een gezellige sfeer tijdens de wedstrijden, binnen en tussen de teams. Iedereen is welkom en er is altijd ruimte om eens langs te komen om aan te moedigen. In het voorjaar zal er dit seizoen van 2023 mix dubbel competitie worden gespeeld in de A-klasse. Naast dat er twee jeugdteams actief zijn in de voorjaarscompetitie. Het herenteam speelt U15 en het mix team speelt U13.

Op de website van Badminton Nederland en toernooi.nl zijn de uitslagen en wedstrijdschema’s te bekijken.