Toch nog een prijs!

Wij, Luuk van der Tuin en Inti Ridder, zijn tweede geworden bij het Westland Jeugd Toernooi.
Dit toernooi was in november vorig jaar en we vonden het allebei heel leuk, we deden allebei mee aan de singles en dubbels.
Met de dubbel dachten we dat we niet in de finale stonden omdat de toernooileiding ons had verteld dat we uitgeschakeld waren en zodoende waren wij al naar huis gegaan. Nu bleek het dat we toch wel in de finale stonden en dus eigenlijk nog een wedstrijd hadden moeten spelen.
We hebben dus alsnog allebei een prijs gekregen! Onze trainer Henk was super trots op ons!

DSC09593

Kersttoernooi en loterij

Kersttoernooi en loterij

Vrijdagavond 16 december vond het jaarlijkse kersttoernooi en de loterij plaats in de Dorpshoeve. 12 teams van 4 personen per team hadden zich aangemeld voor het toernooi. Leden, oudleden en introducés speelden mee. Er zaten leuke en spannende partijtjes tussen, er werd flink gestreden om de 1e plaats. Na het toernooi werden de lootjes getrokken voor de grote verloting, bijna alle loten zijn verkocht en we hadden veel mooie prijzen waarvan een groot deel gesponsord werd door de lokale ondernemers. Het was weer een zeer geslaagde avond!

Sponsoren bedankt!!

Op onderstaande lotnummers is een prijs gevallen:

1e prijs: Richard van der Voort, lotnummer: 160967
2e prijs: Kees van der Eijk, lotnummer: 161612
3e prijs: Rick van den Berg, lotnummer: 162241

 

 

schermafbeelding-2016-12-29-om-21-55-48

img_1214De winnaar van de 1e prijs!

Binnenkort zullen alle foto’s van het toernooi op de site geplaatst worden.

Het bestuur wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een sportief 2017!

 

 

 

 

 

 

 

Sinterklaas training

Afgelopen zaterdag kregen de jeugdleden na de training allemaal een chocoladeletter. Dat was een leuke/lekkere verrassing! 🎉

En.. ze trainden in de nieuwe clubshirts 😃

img_0027

Westland Jeugdtoernooi

Zaterdag 26 november vond het jaarlijkse Westland Jeugd toernooi plaats. Dit keer was het in de VELOhal in Wateringen.
15 jeugdleden van BC Schipluiden deden mee. Ze speelden dubbels en singels en er zaten veel spannende wedstrijden tussen. Een aantal jeugdleden kwamen in de finales en wonnen mooie prijzen. Het was weer een geslaagd toernooi! 🏸

img_0016 img_0018 img_0019 img_0020 img_0021 img_0022 img_0023 img_0024 img_0025 img_0026

Jeugdleden pakken winst bij RJC toernooi

Zaterdag en zondag, 22 en 23 oktober, deden Rens, Eline en Tamara mee aan het Regio Jeugd Circuit toernooi. Eline en Tamara hadden zich ingeschreven voor de dames dubbel en Rens en Eline hadden zich ingeschreven voor de mix. Ook deden ze alle drie mee aan de single.

Op de eerste dag begonnen Eline en Tamara met een damesdubbel en ook moesten ze allebei singelen. De dubbel hadden ze gewonnen en Tamara ook alle singels van die dag! Dat betekende dat ze de dag erna haar single finale moest spelen.

Rens mocht wat later beginnen op zaterdag en hij hoefde die dag alleen te singelen. Hij won 1 single en verloor er één. Eline had van haar single er 1 gewonnen en 2 verloren.

De zaterdag was een goede dag, op naar zondag.

Op de zondag moesten Eline en Tamara de rest van de dubbels spelen die ze vervolgens allemaal wonnen. Ook moesten Rens en Eline die dag mixen waarbij ze alles wonnen maar helaas de finale hadden verloren.

Bij de damesdubbel stond de eerste plek dus al vast en bij de mix de tweede plek. Om half 5 moest Tamara nog haar single finale spelen. Helaas had ze deze net aan verloren. Hierdoor werd ze tweede bij de single.

Bij de prijsuitreiking ging BC Schipluiden dus met 5 prijzen naar huis terwijl er maar 3 jeugdleden mee deden!!

Volgende keer doen ze weer mee en dan is het in Delft!

wp_20161023_18_08_20_pro

Badminton clinic voor de basisscholen

Vorige week dinsdag en woensdag kregen de kinderen van beide basisscholen in Schipluiden een badminton clinic. Ze kregen les van onze jeugdtrainer met hulp van verschillende leden. De kinderen hadden het naar hun zin en waren erg enthousiast. Ze kregen allemaal een flyertje en een strippenkaart mee naar huis zodat ze 4x gratis kunnen trainen.

img_0011

img_0010

img_0009

BC Schipluiden heeft er weer zin in!

Het badminton seizoen is weer begonnen bij BC Schipluiden. Na het succes van vorig seizoen, met maar liefst drie teams die kampioen werden, zijn de spelers na de vakantie vol enthousiasme begonnen aan de trainingen. Eind september begint de competitie weer en zullen ze hun best doen om vorig seizoen te overtreffen!

Bij BC Schipluiden is het niet alleen mogelijk om fanatiek te trainen en wedstrijden te spelen, maar kan er ook recreatief een shuttletje geslagen worden. Op de vrijdagavond vanaf 20.30 uur wordt er recreatief gespeeld in de Dorpshoeve. Deze gezellige groep kan nog wel wat versterking gebruiken, dus lijkt het u leuk om badminton eens te proberen? Loop dan eens langs op vrijdagavond en speel een potje mee!

SAMSUNG CSC

Jubileumfeest

Hallo allemaal,

Op vrijdagavond 10 juli vierde BC Schipluiden het 35jarig bestaan met leden en oudleden. Het was een hele gezellige avond, oudleden die elkaar al lang niet hadden gezien en nu weer lekker bij konden kletsen. Ook was er de gelegenheid om een shuttle te slaan, daar werd flink gebruik van gemaakt. Na een mooie toespraak van oud-voorzitter Piet Schotel en de huidige voorzitter Paul van der Ende was het tijd om de prachtige taart aan te snijden. De taart was gemaakt door oudlid Annita Olsthoorn. Ook werden 2 jeugdteams gehuldigd, zij werden dit seizoen kampioen! De rest van de avond werd er gekletst, gedanst en genoten mensen van de vele (oude) foto’s die te zien waren.

In het foto-album op deze site staan alle foto’s van de avond zelf en ook de foto’s die te zien waren op de tv.

IMG_0281 IMG_5565

TRAINER GEZOCHT

Badminton Club Schipluiden is op zoek naar een nieuwe trainer (m/v) voor de dinsdagavond met ingang van september 2016. Het gaat om twee groepen die aansluitend op elkaar training krijgen. De eerste groep zijn jeugdspelers in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar en trainen van 18.30 tot 19.45 uur. De tweede groep zijn senioren en trainen van 19.45 tot 21.00 uur. De trainingen vinden plaats in de Dorpshoeve in Schipluiden.
BC Schipluiden is een kleinschalige vereniging met momenteel +/- 60 leden. Zowel de senioren als de jeugdspelers spelen bijna allemaal competitie. Op dit moment hebben we in de najaarscompetitie 4 mix-teams (3e-, 4e-, 5e- en 7e klasse) en in het voorjaar spelen er 2 heren teams (A- en B-klasse), 1 dames team (B-klasse) en 3 jeugdteams (U17, U15 en U11).
We zijn op zoek naar een trainer die spelers van verschillende niveaus een stapje verder wil brengen in badminton en hierbij ook het spelplezier niet uit het oog verliest.
Lijkt je dit leuk of wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje naar bestuur@bcschipluiden.nl

Leuke weetjes over de najaarscompetitie

Met 14 vrouwelijke en 14 mannelijke deelnemers aan de najaarscompetitie 2015-2016 was dit aantal mooi gelijk verdeeld. Dit gaat niet op voor de wedstrijden die er gespeeld zijn. Sommige spelers springen er in een bepaalde categorie bovenuit waar andere juist weer op de ladder afzakken naar onder. Ervan uit gaande dat iedereen zoveel mogelijk op zijn/haar klasse is ingedeeld is hieronder te zien tot welke eindresultaten dit heeft geleid.

Een aantal resultaten op een rijtje:
– 100%: Pauline Bosma (Damesdubbel), Marco Ouwendijk & Maartje van den Berg (Single), Tamara Roessen (Gemengddubbel)
– Meeste wedstrijden: Dorien Keijzer met 37 stuks & Jeroen Zuijdgeest met 33 stuks
– Eindstanden teams: Team 1: 2de plek, Team 2: 5de plek, Team 3: 2de plek, Team 4: 7de plek.
– Beste linkshandige speler overall: Joost Rodenrijs
– Trudi Schotel is de enige die het presteert om in een onderdeel minder dan 50% te winnen, maar wel meer games en punten binnen te halen.

Heb jij nog leuke statistieken of weetjes van afgelopen seizoen deel deze dan op de Facebook pagina van BC Schipluiden.

Marco Ouwendijk, bedankt voor deze leuke feitjes!

Resultaten najaarscompetitie 2015
H
ier staan de resultaten van alle competitiespelers.